Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

Δικαίωμα στο Όνειρο

Η στήλη σήμερα είναι αφιερωμένη στο πιο σημαντικό από τα λιγότερο σημαντικά πράγματα, το ποδόσφαιρο. Το βράδυ της Τετάρτης που μας πέρασε ο Ολυμπιακός κατόρθωσε ό,τι κυνηγούσε εδώ και δέκα χρόνια, νίκησε εκτός έδρας στο πλαίσιο του Champions League. Πριν την αναμέτρηση η νίκη θεωρούνταν όνειρο θερινής νυκτός, λόγω του πλήθους των προηγούμενων αποτυχιών εκτός των συνόρων, αλλά και της ισχύος της ομάδας της Βρέμης, που θα αντιμετώπιζε. Το ζήσαμε όμως το όνειρο και θυμηθήκαμε πόσο δυνατή και όμορφη εμπειρία είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Μακάρι να μας περιμένουν κι άλλες τέτοιες στιγμές… Μακάρι να μη μας εκπλήσσουν ευχάριστα μόνο οι αθλητές σ’ αυτόν τον τόπο… Μακάρι να μην αργήσει η μέρα που θα νιώσουμε όπως η χώρα, για την οποία μας μιλά ο Παλαμάς:


για τ’ ανέβασμα ξανά που σε καλεί
θα αιστανθής να σου φυτρώσουν, ω χαρά!
τα φτερά,
τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα!


Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου (απόσπασμα)

9 σχόλια:

Dream_Rider είπε...

Καλά, θέλω να μου πει με κάθε ειλικρίνια ένας ολυμπιακός αν, πριν το ματς, πίστευε οτι θα κέρδιζε η ομάδα του, σε σημείο να παίξει στο στοίχημα διπλό!!!

Πέρα από τα αστεία, έπαιξε πολύ καλά και (αν και βάζελος) το αναγνωρίζω. Δεν ήταν τυχαία νίκη (αν και ο Νικοπολίδης έπιασε τα άπιαστα...) και τους άξιζε. Και εις ανώτερα..

Τώρα, για εκπλήξεις σε άλλα... Καλό είναι και το ποδοόσφαιρο, μην τα θέλουμε όλα δικά μας...!!!

Πρασσάς K. είπε...

Προσωπικά φοβούμουν να δω το παιχνίδι, γιατί είχα μάθει πως στην προηγούμενη αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος η Werder φιλοδώρησε με 8(!) τον αντιπαλό της. Τέτοια σκόρ θυμίζουν άλλες, ζοφερές εποχές σε κάθε οπαδό του Ολυμπιακού... :)

prophet81 είπε...

Κάντε τον Λεμονή πρωθυπουργό να δούμε άσπρη μέρα!!!!

Μ είπε...

Μάλλον ο ιδιοκτήτης του blog είναι γαύρος...

Αχ, βρε Κώστα το σκέφτηκες καλά;;; Ένας τόσο αξιόλογος άνθρωπος σαν και σένα! Κρίμα... Θα σου απαγορεύσω πλέον τις αγκαλιές στην μπέμπα μου! Και πιστεύω θα συμφωνήσει και ο μπαμπάς της! ;-))

Πρασσάς K. είπε...

Μαράκι, αν το σκεφτόμουν καλά, δε θα ασχολιόμουν καθόλου με το ελληνικό πρωτάθλημα... Για συναισθηματικούς λόγους τον υποστηρίζω το Θρύλο.

Πρασσάς K. είπε...

@ prophet81

Και το Ρεχάγκελ υπουργό Εξωτερικών!

Σοφία είπε...

Δεν το είδα το παιχνίδι, αλλά ως παλιά γαύρα (χεχε) χαίρομαι ιδιατέρως για το αποτέλεσμα :-)

Πρασσάς K. είπε...

Κι αν παλιώσει μια αγάπη, δεν ξεχνιέται!

Μ είπε...

Συναισθηματικοή ή όχι εσύ πάλι την μπέμπα δεν θα την πάρεις αγκαλιά!!!
Συμφωνεί και ο μπαμπάς της.