Παρασκευή 11 Μαΐου 2007

Για δυο παπούτσια πάνινα;

Αφού είδαμε ξανά και ξανά στις τηλεοράσεις μας τα αυτοκίνητα ανυποψίαστων πολιτών να πυρπολούνται έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή της Θεσσαλονίκης, πληροφορηθήκαμε την Τετάρτη πως συνελήφθη και προφυλακίστηκε ένας νεαρός φοιτητής, που κατηγορείται για συμμετοχή στα εν λόγω επεισόδια, επειδή, όπως υποστηρίζει τουλάχιστον η πανεπιστημιακή κοινότητα, έτυχε εκείνη τη μέρα, την 5η Μαΐου, να φορά τα ίδια πράσινα πάνινα παπούτσια με έναν από τους κουκουλοφόρους που πρωταγωνίστησαν στις καταστροφές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι μέχρι τώρα επιδόσεις της ΕΛ.ΑΣ. στον τομέα αυτό ικανοποιούν μόνο τους διαβόητους ταραξίες, που απολαμβάνουν το ‘σπάω, καίω και ξεφεύγω’ πεπεισμένοι πως θα παραμείνουν στο απυρόβλητο. Όλοι οι υπόλοιποι, αδίκως κατηγορούμενοι και ταλαιπωρούμενοι νέοι και φιλήσυχοι πολίτες, δυσφορούν με την παρούσα κατάσταση και δυσκολεύονται να κατανοήσουν πως, παρά τη ραγδαία εξέλιξη των τεχνικών μέσων που προορίζονται για τις υπηρεσίες ασφαλείας και τη μακρά εθνική και διεθνή εμπειρία στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, αδυνατεί η Ελληνική Αστυνομία να αποκαλύψει το πρόσωπο των κουκουλοφόρων και να τους παραδώσει στη δικαιοσύνη.

10 σχόλια:

Μους είπε...

gnostos gnostou mou einai aftos pou syllabane... as ta na pane h el.as. teleios comic strip katastash

Πρασσάς K. είπε...

Άντε μετά να τους εμπιστευτείς... όσον αφορά το περίφημο αίσθημα ασφάλειας, ούτε λόγος!

dictator είπε...

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΤΙ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ;
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ (Η ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΦΙΛΙΑΣ);
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ (ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΡΗΣΕΙΣ).
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ!!!
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ Π.Χ. ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ISRAELISH-ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ Κ ΚΑΘΗΓΗΤΑ!!!

Πρασσάς K. είπε...

@ dictator

Η πραγματικότητα μας έχει διδάξει πρώτον πως οι κάθε λογής εξυπηρετήσεις ημετέρων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα και δεύτερον ότι είναι πιθανό να ταλαιπωρηθούν αδίκως πολίτες από την ΕΛ.ΑΣ. και το ελληνικό δημόσιο εν γένει.
Το δίχως άλλο, χρειάζονται λοιπόν αποτελεσματικά μέτρα, που θα ξεβολέψουν μάλιστα ορισμένους.

Σοφία είπε...

Τα ίδια που γίνονται τώρα, γίνονταν και στις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 1990-91. Και τότε οι κουκουλοφόροι τα σπάγανε, και οι φοιτητές τα πληρώνανε. Άμα δεν ήσουν γρήγορος στο τρέξιμο έτρωγες ξύλο, είτε έφταιγες είτε όχι, και κυρίως αν δεν έφταιγες.

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Κ. ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΧΕΤΕ Κ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!!
ΠΟΛΛΗ ΘΕΩΡΙΑ ΕΠΕΣΕ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΤΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ (ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ)
ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΔΕΞΙΟΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΕΝΤΡΩΟΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ. ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ; ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

snd07 είπε...

Κάποιοι καχύποπτοι εξετάζοντας τα γεγονότα (και μόνο, πέρα από φιλίες) της συγκεκριμένης υπόθεσης μπορεί να σκέφτονταν πως η ΕΛ.ΑΣ. όχι αδυνατεί, δε θέλει...

@ dictator:

Βάλε φαντασία... Θα συναντήσεις πολλά ακόμα που "δεν θα πιστεύεις"...

dictator είπε...

ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΦΡΟΝΗΣΗΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕ ΠΟΙΟΣ;(KOYIZ).
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ, Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΑ, ΣΥΝΟΜΩΤΙΚΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ Η ΣΑΤΑΝΙΚΑ. ΠΙΣΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ ΣΤΗ Η...ELAS ΟΥΤΕ ΣΤΟ Η...RISTODOULO ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!! ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ κοκ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ!!(ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΧΙ ΘΕΩΡΙΕΣ)

Ανώνυμος είπε...

μια απορία, μετά και από τα γεγονότα στην Αθήνα: αφού τους ξέρουν ποιοί είναι, ή τουλάχιστον υπάρχουν τρόποι να τους εντοπίσουν και να τους απομονώσουν -μιλάω και για τους φοιτητές, σε κάποιες περιπτώσεις, και για την αστυνομία- γιατί δεν γίνεται τίποτα; πόσο 'ελεύθεροι' είναι να καταπατούν την ελευθερία του καθενός, από το να κυκλοφορεί αμέριμνος στο δρόμο ή να θέλει να κάνει μάθημα, επειδή δεν έχει άλλο χρόνο ή άλλα λεφτά;
αυτά, για προβληματισμό...

Πρασσάς K. είπε...

Μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχουν γερές πλάτες κάποιοι ταραξίες 'φοιτητές' και βίαιοι 'αστυνομικοί'; Μέρος της λύσης του προβλήματος είναι, νομίζω, η εφαρμογή της ισονομίας.