Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007

Θα ζεις για πάντα στην καρδιά μας

Η Αμαλία βρήκε το κουράγιο να φωνάξει για όσα την έπνιγαν, ακόμη κι όταν έβλεπε το τέλος να πλησιάζει. Αγωνίστηκε για όλους μας, ακόμη κι όταν γι' αυτήν κάθε ελπίδα έσβηνε. Τώρα πια έχει φύγει από κοντά μας, μα όσοι την ταλαιπώρησαν είναι ακόμη εδώ. Της το χρωστάμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να μην τους βρούμε κι αύριο μπροστά μας.

7 σχόλια:

Μους είπε...

Poly kala, alla se tetoia posts panta dinoume kai ta analoga links.

To ma8es apo tv?

Πρασσάς K. είπε...

fakellaki.blogspot.com, το προσωπικό ιστολόγιο της Αμαλίας. Στο δίκτυο ενημερώθηκα.

Dream_Rider είπε...

Λες οτι χρωστάμε να διώξουμε αυτούς που την ταλαιπώρησαν και να μην τους ξαναβρούμε εμείς ή κάποιος άλλος μπροστά μας.
Προσωπικά δεν πιστεύω οτι θα το καταφέρουμε ποτέ αυτό. Κι αυτό γιατί εμείς είμαστε αυτοί που βολευόμαστε από τέτοιες καταστάσεις. Και πολλές φορές αυτοί που τις αφορίζουνε/με (φωναχτά συνήθως) είναι και αυτοί που τις επιδιώκουνε/με. Γιατί μας βολέυουν. Και το βασικότερο, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία είμαστε ατομιστές και όχι ομαδικοί παίχτες.
Κανένας δεν σκέφτεται το κοινό καλό όταν η ανάγκη/συμφορά/κακιά ώρα/(ό,τι εκφράζει τον καθένα, ας το συμπληρώσει μόνος του) του χτυπήσει την πόρτα....
Η πρώτη γραμμή του "αγώνα" αυτού, για όσους θέλουν να τον κάνουν, ξεκινάει μπροστά στον καθρέφτη τους...

Σοφία είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Dream_Rider. Τα λόγια είναι εύκολα, οι πράξεις δύσκολες.

Πρασσάς K. είπε...

Ομολογώ πως δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, φοβούμενος, όπως και εσείς, τον ατομικισμό και την παθητικότητά μας. Από την άλλη, επειδή υπάρχουν ακόμη ανάμεσά μας κάποιοι που προσφέρουν κοινωφελείς υπηρεσίες εθελοντικά και άλλοι που εργάζονται φιλότιμα, δίχως κίνητρα, γνωρίζοντας πως η αναξιοκρατία κυριαρχεί, συνεχίζω να ελπίζω. Σε τελική ανάλυση, διεκδικούμε το αυτονόητο: να μη μεσουρανούν οι φελλοί.

Dream_Rider είπε...

Το να επιπλέεις ως φελλός είναι και αυτό ένα προσόν! Ιδιαίτερασημαντικό και δύσκολο αν δεν υποστηρίζεται και από άλλα προσωπικά στοιχχεία ή χαρίσματα. Το θέμα είναι τί επιλέγει ο καθένας μας για τον ευατό του. Αν θέλουμε δηλαδή απλώς να επιλέουμε ή κατι παραπάνω;...
Όλα αυτά βέβαια συνεπάγονται με την ανάληψη και των ανάλογων ευθυνών. Κάτι για το οποίο ως χώρα δεν φημιζόμαστε...

Dream_Rider είπε...

Συγνώμη για τα ποιό πάνω ορθογραφικά, είμαι λιγάκι βιαστικός...