Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

Οι καιροί ου μενετοί

Τα αποτελέσματα των εκλογών έχω την αίσθηση πως ικανοποίησαν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, από τη στιγμή που πέρα από τους προφανώς ευχαριστημένους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και των μικρότερων κομμάτων που εισήλθαν στη Βουλή με ενισχυμένη τη δύναμή τους, και ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εξέφραζαν την ικανοποίησή τους, θεωρώντας θετική εξέλιξη ότι το κόμμα που στήριξαν, θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε μια ουσιαστική αναδιάρθρωση. Την επιθυμούσαν άλλωστε εδώ και χρόνια, παροτρύνοντας μάλιστα κατά το παρελθόν το σημερινό αρχηγό της παράταξης να τ’ αλλάξει όλα.

Η ικανοποίηση όμως των πολιτών είναι πιθανό να τους οδηγήσει στην επανάπαυση σε μια περίοδο που αναμένεται να τεθούν επί τάπητος σημαντικά θέματα, όπως το ασφαλιστικό και η τύχη της Ολυμπιακής. Οι πρώτες αναφορές σ’ αυτά έγιναν ήδη από τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ θα ακολουθήσουν εντός των ημερών οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και στη συνέχεια η κατάθεση του προϋπολογισμού. Όσοι λοιπόν στρέψουν τα νώτα τους στα πολιτικά δρώμενα, ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα των εκλογών ή κουρασμένοι από τις αντιπαραθέσεις της προεκλογικής περιόδου, δε θα στερήσουν μόνο από τον εαυτό τους τη δυνατότητα να εκφέρουν τεκμηριωμένα άποψη για θέματα που αφορούν στο παρόν και το μέλλον τους, αλλά και από τον τόπο έναν αυστηρό κριτή των κυβερνητικών προτάσεων.

Ως τέτοιος κριτής είναι ανάγκη να λειτουργήσει και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η αξιωματική αντιπολίτευση υποχρεούται να ασκεί εποικοδομητική κριτική στην κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση, πόσω μάλλον σε κρίσιμες στιγμές. Επομένως, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλει να προχωρήσει γοργά και συνετά στην επιλογή αρχηγού και στην ανασυγκρότησή του, ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα που του ανέθεσε την περασμένη Κυριακή ο ελληνικός λαός. Εάν αντίθετα βυθιστεί σε μια μακρά εσωκομματική διαμάχη, θα ζημιωθεί και το ίδιο και η χώρα.

6 σχόλια:

tulipa nera είπε...

Καλησπέρα! Ελπίζω η κριτική που θα ασκήσουν από εδώ και πέρα να είναι εποικοδομητική όπως η δική σου για το πολιτικό σκηνικό. Νηφάλια και ουσιαστική. Να δούμε τι θα γίνει...

Πρασσάς K. είπε...

Προς το παρόν μαλώνουν για έναν καφέ... Η αξιοπρέπεια όμως του καθενός δεν απειλείται από γραφικούς, αλλά από τον ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά δεν νομίζω ότι το πολύ χάρηκαν οι ψηφοφόροι της ΝΔ. Άμα έχεις λίγο χρόνο πέρασε και απο το ιστολόγιό μου να δεις την δική μου σκέψη.

Σοφία είπε...

Εγώ σκέφτομαι μήπως από την πολλή χαρά το ρίξετε στα πανηγύρια για τα επόμενα 4 χρόνια...

Μ είπε...

Καλησπέρα Κωστή!
Έτσι δεν γίνεται κάθε φορά που έχουμε εκλογές; Με τα αποτελέσματα της κάλπης όλοι είναι ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι! Πώς γίνεται αυτό ένας Θεός το ξέρει!Και επίσης, ξεχνάμε... Θεωρούμε ότι η υποχρέωση μας σταμάτησε στην κάλπη! Λες αυτή τη φορά να αλλάξει;;;

Dream_Rider είπε...

Τον κακό τους τον καιρό Κώστα.. Πάλι τα ίδια θα γίνουνε. Ποιά αντιπολίτευση; Δε βλέπεις τί γίνεται; Και η αντιπολίτευση καρέκλες έχει και όλοι θέλουν από μια.. Αν δε διασπαστούν θαύμα θα είναι..