Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

Οι επικίνδυνοι

Τη Δευτέρα εκατομμύρια Έλληνες πληροφορήθηκαν έκπληκτοι πως υπάρχει ένα χωριό κάπου στην Κρήτη που δεν εφάρμοσε το σχέδιο ‘Καποδίστριας’, δεν έχει επιτρέψει στις αστυνομικές δυνάμεις να εγκατασταθούν μόνιμα στην περιοχή, φιλοξενεί αρκετούς καλλιεργητές και εμπόρους ναρκωτικών, αλλά και ορισμένους που δε διστάζουν να υποδεχτούν τους αστυνομικούς, όταν σπεύδουν να ερευνήσουν την περιοχή, με καταιγισμό πυρών, ματαιώνοντας εδώ και χρόνια κάθε επιχείρησή τους.

Η έκπληξη μετατράπηκε σε αγανάκτηση, όταν συνειδητοποίησαν πως ο κρατικός μηχανισμός και ο πολιτικός κόσμος γνωρίζουν πολύ καλά από καιρό τι συμβαίνει σ’ αυτήν την περιοχή της χώρας. Η χρονίζουσα ανοχή των αρχών εγείρει μοιραία ανησυχίες και προκαλεί φόβο, από τη στιγμή που δεν επιτρέπει σε κανέναν πολίτη να είναι βέβαιος πως η οργανωμένη πολιτεία επιθυμεί και μπορεί να επιβάλλει την τήρηση των νόμων. Πόσω μάλλον που στην πράξη την υπονομεύει η ίδια, αφήνοντας Ζωνιανούς και γνωστούς-άγνωστους των γηπέδων και των διαδηλώσεων να πιστεύουν πως βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Εξίσου ανησυχητικός ήταν για άλλη μια φορά και ο τρόπος δράσης που επέλεξαν οι αστυνομικές δυνάμεις, για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να συμβάλλουν στην εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας. Η κινηματογραφική αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανδρών, που αναμενόταν από τους κακοποιούς και προβλήθηκε από τις τηλεοράσεις, δεν καθησύχασε κανέναν εχέφρονα άνθρωπο, γιατί πολύ απλά δεν ήταν αρκούντως αποτελεσματική. Αντίθετα, η εμμονή των αρχών στο φαίνεσθαι ενέτεινε τις αμφιβολίες του για τις ικανότητες και τις προθέσεις των υψηλά ιστάμενων.

Από τους κυρίους αυτούς ο τόπος περιμένει έργο αξιόλογο και ουσιαστικό. Απ’ όλους εμάς να κρίνουμε δίκαια και να επιλέγουμε αξιοκρατικά. Αν ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του, με τους κακοποιούς των Ζωνιανών και τους λοιπούς παραβάτες του νόμου θα ασχολείται η δικαιοσύνη και όχι τα κανάλια.

8 σχόλια:

Dream_Rider είπε...

Ποιά έκπληξη βρε Κώστα; Όλα αυτά που περιέγραψες κοινό μυστικό είναι. Απλά, αυτήν την περίοδο πουλάνε περισσότερο..

Μήπως δεν μπορούν να ελεγχούν όλοι αυτοί; Σίγουρα μπορούν. Κάπου όμως πάντα "κολλάει" το πράγμα.. Αποδιδει καλύτερα το σύστημα έτσι. Προστασία, χρήματα, θέσεις, έδρες..;-)

Μόλις κάτσει η σκόνη από τα τζιπ και, προπαντώς, φύγουν οι κάμερες πάλι τα ίδια θα συζητάμε..

ΥΓ. Αλήθεια, τί το διαφορετικό έχουν πια αυτοί οι Κρητικοί με τα όπλα τους; Δε λέω, τους συμπαθώ απείρως αλλά σε αυτό το κομμάτι δεν τους καταλαβαίνω. Και στον Έβρο οι εθνοφύλακες έχουν ένα σωρό όπλα στα σπίτια τους (νομίμως κιόλας). Έχετε ακούσει ποτέ να γίνεται τίποτα..

GatzoIberico.. είπε...

dokimh an thymamai to pass mou....

GatzoIberico.. είπε...

Ολα καλα και ολα ωραια....αλλα γιατι δεν κυνηγανε και κανεναν αλλον? Τα χασισια δεν ειναι οτι καλυτερο ΑΛΛΑ και οι μεταλλαγμενες ντοματες που τρωμε επισης.....
Πλακα κανω Κωστα (γμτ πως βαζω τονους???)

Πρασσάς K. είπε...

Δεν έχεις κι άδικο... Εδώ βέβαια δεν τολμούν να τα βάλουν με τους Ζωνιανούς, θα έρθουν σε αντιπαράθεση με πολυεθνικές;

Σσσσσ.......η πόλη κοιμάται είπε...

Φρόνιμα με την υπόθεση Κρήτη γιατί αύριο έρχονται τα Ζωνιανά στην πόλη...

Πρασσάς K. είπε...

Στην πόλη χωράμε όλοι...

Γυαλί είπε...

Συμφωνώ με το κείμενο. Και καταδικάζω τους εμπόρους ναρκωτικών. Όμως δε βάζω σε αυτή την κατηγορία το χασίς. Μάλλον το αλκοόλ είναι πολύ χειρότερο ναρκωτικό. Εθιστικότατο, αργός θάνατος, άσε που αν πιάσεις τιμόνι κινδυνεύουν ζωές. Γιατί όμως να επιτρέπεται το αλκοόλ και να απαγορεύεται το χασίς? Μια πρώτη σκέψη είναι τα χρήματα που αντλεί το κράτος από τη φορολογία του αλκοόλ. Γιατί αν είχε επιτραπεί το χασίς, όλοι θα το φυτεύαν στο σπίτι τους και δεν θα μάζευε το κράτος...

Πρασσάς K. είπε...

Δε θα 'ταν κακή ιδέα να τεθούν αυστηρότεροι περιορισμοί και στο αλκοόλ.